Selecteer een pagina

Ik zit met mijn gedachten elders als ik opgeschrikt word door het gerinkel van mijn telefoon. ‘Spreek ik met Veerle’, klinkt een mannenstem vragend in mijn oor. ‘Ik ben Menno, van castingbureau “Anders is niet lelijk”.’ Voor ik antwoord kan geven, gaat hij al verder met zijn verhaal. ‘Voor een grote landelijke supermarktketen zijn we op zoek naar hamsters. Nu bekeken we uw foto en zagen een geschikte kandidate. Uw hamsterwangen voldoen aan de criteria en de paar sprieten op uw hoofd zijn bijna identiek aan uw voorganger in de allereerste reclame.’

‘En nu ik u eindelijk te pakken heb gekregen, heb ik eventueel nog een voorstel. Want met al die ziekenhuiskosten, haarstukbijdrages en lunches kunt u vast een extraatje gebruiken.’ Menno weet duidelijk niet van ophouden en onder mijn haarstuk voel ik zweetdruppeltjes verschijnen. ‘Bent u bekend met de films “Lord of the Rings”, een Engelse trilogie?’. ‘Ik mag dan misschien blond zijn geweest, maar uiteraard ken ik die films’, antwoord ik geïrriteerd. ‘Mooi, dan bent u vast ook bekend met Smeagol. Hij krijgt een eigen film en voor de vertolking van hem zou u ook zeer geschikt zijn. Is een hoofdrol, he’, vult vrolijke Menno aan.

‘Als ik dan nog heel eventjes van uw tijd gebruik mag maken, breng ik graag onze allernieuwste opdracht ook onder uw aandacht.’ Inmiddels loopt het zweet in straaltjes over mijn voorhoofd. Wat zou deze Menno nog meer in petto hebben. ‘De productiemaatschappij van de film “Kingpin” gaat een horrorversie uitbrengen. In deze versie gaat er gebowld worden met echte mensenhoofden.’ Menno is duidelijk ook onder de indruk van zijn laatste zin en blijft even stil. ‘Menselijke bowlingballen?’ haper ik. ‘Yep, en ook hier is uw hoofd uitermate geschikt voor. De lengte van uw hoofd komt inmiddels overeen met de breedte. De vergoeding voor deze rol is daarnaast bijzonder hoog’.

Ruw worden mijn gedachten onderbroken. ‘Maahaam, ik vraag nu al drie keer of mijn witte broek gewassen is’. Weg is Menno en zijn castingbureau. Wat rest is een rond, kaal hoofd wat me aanstaart vanuit de spiegel. ‘Je was echt ver weg’, moppert dochter. Tijdens het avondeten vertel ik aan de echtgenoot hoe mijn gedachten vandaag een loopje met mij namen. Hoe het gros van de mensen die ik tegenkom, opmerken dat ik zo’n lekkere ronde toet heb gekregen. Hoe zat ik mijn kankerhoofd ben. En hoe graag ik weer ‘gewoon’ Veer wil zijn. Zonder opgeblazen hoofdje, met haar en kankervrij!